Időjárás

2023.05.28. 07:52

Nyárias meleg lesz vasárnap

Sok napsütésre számíthatunk, gomolyfelhőkkel.

vn

Forrás: Unger Tamás

Délután főleg a délkeleti tájakon alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. 25 fok körüli nyárias meleg lesz - írja előrejelzésében a köpönyeg.hu. Vas vármegyében reggel 10 fok körül alakul a hőmérséklet, délután viszont 25 fok is lehet. Ahogy tegnap is beszámoltunk róla, nagyon magas lesz az UV-B sugárzás, ezért oda kell figyelni mennyit tartózkodunk a napon.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg - írja a köpönyeg.hu.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában