Program

2023.05.05. 07:53

Öt év után újra itt a vasi rendőr- és tűzoltónap

A hagyomány 2023-ban újra folytatódik, ugyanis május 5-én a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektuma ad otthont a közös rendezésű Vas Vármegyei Rendőrés Tűzoltónapnak. Ha te is mindig arra vágytál, hogy az egyenruhások bőrébe bújj, ez a te napod!

Polgár Patrícia

Fotó: Cseh Gábor

A társszervek egy gyermekek és felnőttek számára egyaránt felejthetetlen élményekkel teli napot szerveztek annak érdekében, hogy az emberek megismerkedjenek az életmentők munkájával. A rendezvény 10 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, a rendőrség 10.15-től kutyás bemutatóval készül, 10.35-től a Körmendi Rendvédelmi Technikum, 10.45- től a Készenléti Rendőrség tart bemutatót. 11 órakor a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság veszi át a szerepet, akik tűzoltási és műszaki mentési bemutatót tartanak. 

Közben a megnyitó helyszínén kihirdetik a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség közös, óvodások számára kiírt rajzpályázatának eredményeit. Azok az óvodások kerülnek itt reflektorfénybe, akik neveztek a rajzpályázatra és azon eredményesen szerepeltek műveikkel. 11.30-tól a technológia rajongóit várják, akik testközelből csodálhatnak meg egy DJI MATRICE 200 típusú drónt. 12 órától a bűnügyi, 12.20-tól a baleseti helyszínelők adnak bepillantást feladataikba, 12.40-től a polgárőrség tart technikai és lovasbemutatót. 

A rendőrségi rajzpályázat eredményeit 13 órakor hirdetik ki, 13.10-kor RC-bemutatóval zárul a program. A rendezvény teljes idejére bűnügyi és tűzoltó technikai; TEK-; rendőrségi eszközbemutatókkal; katonai toborzósátorral; a 112 hívásfogadó központ interaktív foglalkozásával; bűnmegelőzési információs ponttal; olvasósátorral; gyermekfoglalkoztatókkal; fegyverek és védőruházatok, technikai eszközök bemutatójával; sőt, még egy LADA rendőrautóval is készültek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában