Beszélgetés

2023.05.05. 20:00

Szombathelyi Polgári Esték: Munkát és böcsületet ígértek, megtartották - fotók

Egy politikus hitelességét az dönti el, hogy jól dolgozik-e, a közösségért dolgozik-e - jelentette ki dr. Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere pénteken az Őrvidékházban, hozzátéve: Illés Károly személyében ilyen munkatársat ismert meg az előző önkormányzati ciklusban.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Újraindulnak a Szombathelyi Polgári Esték: az Őrvidékházban dr. Puskás Tivadarral előbb dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, majd Illés Károly, a Fidesz városi elnöke beszélgetett. Dr. Hende Csaba felidézte: éppen 20 évvel ezelőtt, 2003-ban győzte meg dr. Puskás Tivadart, aki az Országos Mentőszolgálat regionális vezetőjeként akkor már komoly sikereket ért el. Szólt arról a titkos találkozóról is, amikor Orbán Viktor és Szombathely későbbi polgármestere, országgyűlési képviselő megállapodott.

- Nem ígérhetek mást, csak munkát és böcsületet - emlékeztetett dr. Puskás Tivadar 2010-es ígéretére, amit megtartott. Hozzátette: ma is azt gondolom, hogy egy politikus hitelességét az dönti el, hogy jól dolgozik-e, a közösségért dolgozik-e. Kitért arra is: Illés Károlyban - aki öt éven át alpolgármesterként dolgozott mellette - egy olyan munkatársat, egy olyan politikustársat ismert meg, "aki böcsülettel dolgozik". Vas vármegye és Szombathely díszpolgára egy polgármesteri címert is átadott a Fidesz városi elnökének, jelezve: szerinte nála már jobb helye lesz annak. Szó esett a Schaeffler-fejlesztésről, amit az előző önkormányzati ciklusban készítettek elő sok munkával és a cég kérésére a legnagyobb titokban. A korábbi polgármester hosszan sorolta azokat a fejlesztéseket, beruházásokat is, amik városvezetésük alatt Szombathelyt szebbé, élhetőbbé tették. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában