Gazdagabb lombozat

2023.05.07. 09:09

Születések fáját avattak Bucsuban - Az édesanyákat is ünnepelték az új kezdeményezéssel - fotók

Születések fáját avattak szombat délután a településen. A fémből készült jelképes tölgyön a 2003. óta a településen született valamennyi gyermek egy-egy levelet kapott.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: © Cseh Gábor

A Millenniumi Parkban felállított jelképes növény Szabó Gábor helyi lakatosmester munkáját dicséri. Amint Gál Sándor polgármester elmondta, felállításával a képviselő-testület a korábbi Tündérkert programot gondolta újra. Visszamenőleg a 2003. óta született valamennyi gyermek nevét és születési dátumát egy-egy levélre gravírozták – az avatóra ők valamennyien névre szóló meghívót kaptak. A 2019. májusa óta született gyermekek szülei pedig most szombaton rögzíthették a fára kisfiuk vagy kislányuk adatait. Így 21 levéllel lett gazdagabb a lombozat.

 

Az avatót a tavaszi zápor a kultúrházba kényszerítette, ahol a Bucsui Rezedák és Bóbiták adtak táncos műsort. Ünnepi szavaiban a polgármester arról beszélt: a község fejlesztéseinek jó részét a fiatal családok szolgálatába állítja, az újdonsült szülőket negyvenezer forinttal segítik.

Dr. Hende Csaba, Bucsu parlamenti képviselője a nagymúltú települést egy ezeréves tölgyfához hasonlította, mely minden évben új hajtásokat hoz. Azt kívánta, maradjon mindig ilyen ez a falu, mint amilyen ma: hogy vállalja a gyerekeket és örül minden új életnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában