Kiállítás

2023.05.08. 10:46

Találkozás – a részletek és az univerzum Palcsó Julianna és Erhard Ehm képein

A Csók István Művészkör Egyesület két alkotója, az alapító, elnök Palcsó Julianna és Erhard Ehm osztrák művész képeiből nyílt kiállítás az Írottkő Hotel aulájában.

Tóth Kata

Erhard Ehm, Palcsó Julianna, Tölgyesi Ildikó és Básthy Béla

Forrás: VN/Nemes Piroska

Kezdésként Soskó András operaénekest Gráf Györgyi zongoraművész kísérte. Ősbemutatót hallhatott a közönség: Kárpáti Sándor Kőszegről elszármazott zeneszerző egy dalát – Elfeledve – adták elő.

Palcsó Juliannát aktív közösségi és közösségépítő emberként mutatta be Tölgyesi Ildikó (a művészkör tagja ő is), olyan művészként, aki sokféle anyaggal – fémmel, fával, üveggel, textillel, olajjal, akrillal – dolgozik, meglátja az újrahasznosítás lehetőségét és eldobott anyagok kelnek életre a kezei között. Az építészmérnök diplomával rendelkező Erhard Ehm-ről kiemelte: autodidakta módon tanulta a festést, rajzai mérnöki pontossággal készülnek, kompozíciói foglalkozására rímelnek. Témái között ott vannak a fantáziavárosok, a kulisszaépítészet, a variált terek. Absztrakt képei kubista hatásúak.

Básthy Béla polgármester utalt rá: utoljára két éve volt közös tárlata a két művésznek. Akkor „tangót táncoltak” – a páros tánc következő felvonása a mostani. A képek mind színesek, izgalmasak. Megközelítéseik azonban különböznek – a férfié és a nőé – emelte ki. Erhard képein szavak jelennek meg: „Knowledge is sweeter than honey: A tudás édesebb, mint a méz.” Palcsó Julianna a vásznon elveszett, sors és funkció nélküli tárgyak körül keres és talál harmóniát. Alkotásain a részletek az inspirálók, köréjük alkot egészet. Képeibe az egész univerzum belefér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában