Móka és kacagás

2023.05.25. 19:50

Tutijó hétvége lesz - Mutatjuk, milyen programok várják a gyerekeket az ő napjukon

Május utolsó vasárnapján, gyermeknapon vármegyeszerte izgalmas programok várják a legkisebbeket.

Polgár Patrícia

Fotó: Benkő Sándor

Szombathelyen az Agora Sportházban 15 órakor Mesebolt Bábszínház játssza A fabatkák kertjét, 17.30-kor Korpás Éva és zenekara lép fel. Játszóprogramok: népi fa körhinta és hajóhinta, zsákdobáló játszóház, ókori és középkori játékok, kézműves foglalkoztatók, babafoglalkoztató, „okos sarok” és LEGO-city, stratégiai táblás játékok, papagájos bemutató (16 és 17 órakor), bohócdoktorok, rendőr-, tűzoltó-, mentőés kukásautó, vasi állatvédők bemutatkozása. 

Gyermeknap: újra kinyitják a kapukat a Vas vármegyei tűzoltóságok

 A gyermeknappal egybekötve újra kinyitják a kapukat a Vas vármegyei tűzoltóságok május 28-án, vasárnap 10 órától.  A rendezvényen nemcsak a laktanyák szertárát nyílik lehetőség megtekinteni, de a szombathelyi laktanya udvarán a szervezők színes programokat is kínálnak a gyerekeknek, illetve a családoknak. 

Sárváron a várban 15 órától a Kezeslábasok Egyesület műsorára várják a legkisebbeket. 16 órától Csingiling, Pán Péter és a Kalózok − színpadi mesejáték. 15 órától Pünkösdi király- és királynéválasztás. 18 órától Made in – szórakoztató könnyűzenei műsor Pálinkás Gergellyel és zenekarával. 21 órától Érzés – EDDA Tribute zenekar koncertje. 

Kőszegen 9–11 óráig horgászverseny a Csónakázó-tónál gyerekeknek. Vár: kerékpáros ügyességi verseny. Arcfestés.

Őrségi Nemzeti Park – madárbemutató. Bütykölde: nemezelés, mézeskalács-díszítés, halacska-, fejdísz- és tésztanyaklánc-készítés. 

Celldömölkön a Soltis Lajos Színházban 10.30 és 15 órától Bogyó és Babóca ünnepel, zenés mese. 14 órától kézműves vásár: Ramazuri BábSzín-Játszó-Ház: ötállomásos családi játék oklevéllel. 16 órától éneklő kisvonat, közreműködnek az Ádám Jenő Zeneiskola tanárai. 18 órától Csavar Színház: Nagyidai cigányok, interaktív, játékos előadás. 19.30 órától Fláre Beás koncert. A szabadtéri programok ingyenesek, a beltéri programokra a jegyfoglalás kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában