Új Esély Központ

2023.05.03. 19:38

Új esély Vasváron is

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió fenntartásában működő vasvári Új Esély Központ közel egy éve nyitotta meg kapuit.

Óvári Gábor

A baptista központ függőknek is segít

Forrás: MW

A vasvári képviselő-testület legutóbbi ülésén a tavalyi működésről szóló beszámoló mellett az Új Esély Központ terveiről is szó esett. A szenvedély- és pszichiátriai betegségekben szenvedőknek tanácsadást és ellátást nyújtó intézményre nagy szükség van, hiszen olyan emberekről képes gondoskodni, akik nem ismerték fel a betegségüket, illetve nem fordultak szakorvosi segítségért. 

A vasvári központban több mint száz emberrel foglalkoznak, a szenvedélybetegek esetében elsősorban nikotin, alkohol és nyugtatók okozta függőségekkel lehet számolni, míg a pszichés betegek többek között paranoiával, depresszióval és Alzheimer-kórral fordulnak az intézmény munkatársaihoz. Az Új Esély Központ idei elképzelései között szerepel tematikus programok megszervezése, amely az említett függőségekről – és a gyógyulás esélyeiről – nyújt több információt, valamint tervezik szakemberek bevonását is az ellátásba, így számítanak majd többek között pszichiáterek, addiktológusok közreműködésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában