Kezdeményezés

2023.05.22. 15:30

Vedd a helyit, védd a helyit! – Kistermelők mutatkoztak be a kőszegi KÖSZHÁZ-ban

Helyi termelők mutatkoztak be a Kőszegen, a Jurisics-vár KÖSZHÁZ-ban hétfőn délelőtt. A szervező Írottkő Natúrpark célja az volt, hogy összehozza őket a turisztikai szolgáltatókkal: szállásadókkal, rendezvényszervezőkkel, éttermekkel.

Tóth Katalin

Vedd a helyit, védd a helyit! – Kistermelők mutatkoztak be a kőszegi KÖSZHÁZ-ban

Forrás: Unger Tamás

Zöldségek, csírák, cserepes növények, kőszegi sütemények, mézek, egy családi gazdaság húsárui, lekvárok, szikvíz natúrpark védjeggyel, tereplovaglási és kocsizási lehetőség – két asztalon sorakoztak a helyi portékák és szolgáltatások a KÖSZHÁZ-ban.

– A minőséget szeretnénk bevinni a körforgásba, elérni, hogy az éttermek és szállásadók minél több helyi alapanyagot, terméket kínáljanak vendégeiknek – magyarázta a helyszínen a program apropóját Schrott Tamás, az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke. Mint mondta, megfogalmazódott az igény a szolgáltatók részéről, hogy a helyi termelőket összefogó kiadvány jelenjen meg – ennek érdekében felkeresik majd a natúrparkhoz tartozó mind a 18 települést. A hétfői kezdeményezésnek pedig mindenképpen lesz folytatása. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában