A Várbükk és a Csertető közti völgykatlanban, Erdővidék egyik eldugott kis falujában, Bodosban az ide látogató egy kicsit belekóstolhat a székely vidék ma is élő jellegzetességeibe.
Nem tűnhetnek el a szolgáltatások2020.04.09. 07:00
A Vas megyei turizmus gellert kapott a járványveszélyben, de nem tűnhetnek el a szolgáltatások. Mire számíthatnak az ágazatban dolgozó szakemberek? – erről is beszéltek a szerdán tartott videókonferencián, amelyet a Vas Megyei Önkormányzat szervezett.
Hungarikumokról, helyi értéktárakról, nemzeti parki védjegy kibocsátásáról, hagyományőrzésről és helyi termelői piac kialakításáról is szó volt a helyi termék konferencián Szattán.
Kőszeg - A város és térsége helyi termékekre alapozó gasztronómiai kínálatával, s a kistermelők gyakorlati tapasztalataival ismerkedhettek a magyar-osztrák együttműködéssel megvalósuló Natur-Kulinarium projekt legutóbbi képzési napjának résztvevői.
A Pannon Helyi Termék Klaszter és a Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesület azért szervezett Cellben fórumot, mert ez a kistérség még viszonylag fehér foltnak számít a helyi termék-térképen.
Gépi forgácsolónak tanult, kosárfonó lett belőle. Mészáros Béla ma már egyedüli Rábapatyon, aki vesszőfonással keresi a kenyerét. Német piacra is dolgozik.
Gasztronómiai körökben manapság a helyi termék az egyik leggyakrabban használt kifejezés, egyre több piaci elem épül rá. A népszerűség magyarázata, hogy a helyi termék, most az ételnél maradva, egyedi, máshol el nem érhető kulináris élményt kinál.