Ünnepség

2023.06.29. 14:20

140 éves szolgálatban: jubileumi rendezvény a kámi önkéntes tűzoltóknál, az új autót is átadták

Szentmisével, látványos bemutatóval, emlékplakettel ünnepelte fennállásának 140. születésnapját a Kámi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jubileumi rendezvény egyben a szervezet új autójának az átadója is volt.

Vas Népe

Forrás: VN/ Tausz István

Fotó: © Cseh Gábor

A Kámi Szent András Templomban szentmisével kezdődött, Bezerédy kertben folytatódott a jubileumi ünnepség. Az önkéntes tűzoltók munkáját méltatta V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára, miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője. Beszédében felidézte az önkéntes tűzoltó egyesület múltját és megköszönte a tagok áldozatos munkáját. Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke emlékplakett adott át a helyi tűzoltók munkájának elismeréséül. Kovács András, a Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöke zászlószalagot adományozott az egyesület részére. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Csende Sándor tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője fejezte ki háláját. Elismerése jeléül emlékplakettet adott át az önkéntes tűzoltó egyesület vezetésének.

Szemes István parancsnok lapunknak elmondta: a pályázati forrásból beszerzett új tűzoltófecskendő az egyik legmodernebb, az eszközállományuk jó. A 16 kivonuló tagjuk évente átlagosan 15-20 esetben teljesít szolgálatot - egyébként pedig ahol csak tudják, kiveszik a részüket a falu életéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában