Budapest

2023.06.11. 18:43

A Parlamentben mutattak be prezentációt Brenner Jánosról a szentgotthárdi iskola diákjai

A Szent Gotthárd-gimnázium 10. B osztálya Budapestre, a Parlamentbe kapott meghívást, ahol a diákok Boldog Brenner Jánosról mutattak be prezentációt nagy sikerrel.

Tóth Judit

Diákok tartottak előadást

Forrás: VN

Ahol az ég és a föld összeér – keresztény zarándokhelyek címmel szervezett konferenciát az Országgyűlés a parlament felsőházi üléstermében, dr. Kövér László elnök fővédnökségével. Az eseményen a középiskolás diákok prezentációkban mutatták be az egyes országok keresztény zarándokhelyeit. A Szent Gotthárd-gimnázium tanulói – Bogdán Csenge, Vörös Márton, Németh Mátyás és Labritz Máté – Boldog Brenner János életútját, vértanúságát ismertették meg a konferencia résztvevőivel magyar, angol és szlovén nyelven, Kovács Andrea tanárnő közreműködésével. Az előadóknak Bartos Mónika országgyűlési képviselő, Kissné Köles Erika szlovén szószóló és dr. Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány alapítója is gratulált. Az előadások révén egy csodálatos virtuális zarándoklaton vehettek részt a diákok és kísérőik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában