Verseny

2023.06.23. 12:44

Az ország legerősebb tűzoltói Szombathely főterén - Mutatjuk a TFA-FCC HUNGARY eredményeit - rengeteg fotóval

Második alkalommal ad Szombathely otthont az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenynek, amelyre összesen 91 tűzoltó nevezett: négyen Vas vármegyéből, Sárvárról és Kőszegszerdahelyről, de érkeztek nevezők Ausztriából, Lengyelországból, Horvátországból és Szlovákiából is. A versenyzők között három hölgyért is szoríthatunk.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

A rendezvény iránt érdeklődők két versenypályán követhették nyomon a tűzoltók viadalát. 91 induló - köztük két-két sárvári és kőszegszerdahelyi tűzoltóval, illetve három hölggyel – mérettette meg magát. Az indulók elsőként a Firefighter Combat Challenge speciális akadálypályát – melynek része egyebek mellett egy 12,5 méter magas toronyra való felfutás és egy 80 kilogrammos bábu cipelése is - teljesítették légzőkészülékben. A második pályán erőnléti feladatok vártak a versenyzőkre, amelyeket súlyokkal kellett – szintén időre – végrehajtaniuk. A két versenypályán elért részidőket összegezve derült ki, melyikük teljesítette legjobban és leggyorsabban a pályákat.

 A versenyen a férfiak közül a legjobbnak bizonyultak: a szlovák Frantisek Ridzon (30 év alatti kategória), Kiss János, bolhási önkéntes tűzoltó (30-40 év közötti kategória), a szintén a szlovák Adrian Ficik (40 évnél idősebb kategória). A nőknél 30 év alatt a KÖTÉL Egyesület indulója, Török Eszter, míg a 40 évnél idősebbek között Komáromi-Raisz Borbála, a szentendrei önkéntesek versenyzője nyerte el az első helyet. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság indulója nyerte el. Az abszolút kategória magyar győztese pedig Kiss János bolhási önkéntes tűzoltó lett, így ő vehette át a vándorkupát – tudtuk meg Balogh Esztertől, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

A verseny mellett kísérőprogramok: a társszervezetek szakmai bemutatói, információs pontok, szűrőállomás és gyermek akadálypálya várták a rendezvényre kilátogatókat. A megfáradt versenyzők az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezete és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet jóvoltából vadpörkölttel pótolhatták az elégetett kalóriákat. A rendezvény zárását megelőzően a Mokka Tribute Band adott koncertet.

Az eredmények:

A férfiak között a 30 év alattiak versenyében Frantisek Ridzon, a TFA Team Slovakia versenyzője bizonyult a legjobbnak, a 30-40 év közötti kategóriát Kiss János, a Somogy vármegyei Bolhás önkéntes tűzoltó egyesületének tagja nyerte, a 40 évnél idősebbeknél pedig a szintén a szlovák csapatot erősítő Adrian Ficik futotta a legjobb időt. 

A nőknél 30 év alatt a KÖTÉL Egyesület indulója, Török Eszter hódította el az elsőséget, míg a 40 évnél idősebbek között Komáromi-Raisz Borbála, a szentendrei önkéntesek versenyzője nyerte el az első helyet. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság indulója nyerte el. 

Az abszolút kategória magyar győztese pedig Kiss János bolhási önkéntes tűzoltó lett, így ő vehette át a vándorkupát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában