Rongálás

2023.06.29. 15:30

Fejlemények a Kőszegi SE síugrósáncának javítása ügyében

Támogatást ad az önkormányzat a Kőszegi SE Síugró Szakosztálya megrongált sísáncának javítási munkáihoz. Egymillió forint összegben maximalizálták a hozzájárulást, erről is döntött csütörtöki ülésén a képviselő-testület.

Tóth Kata

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Amint arról beszámoltunk, ismeretlenek súlyos károkat okoztak a Kőszegi SE Síugró Szakosztálya Kenyér-hegyi sísáncaiban. Tavaly kezdődött a rongálás a locsolórendszerben, az idén áprilisban pedig a nagyobb és kisebb sísáncok felületén okoztak kárt. A Kőszegi Sportegyesület síugró szakosztályában 16 gyermek felkészülését hátráltatják és lehetetlenítik el a keletkezett károk. 

A szakosztályvezető, Szilágyi János kérelemmel fordult az önkormányzathoz: a javítási munkákhoz kért támogatást, miután feljelentést tettek a rendőrségen és egyesületi keretből kamerák kihelyezéséről döntöttek, hogy a további rongálásokat megelőzzék. A sísánc javítására ajánlatot kértek be: előreláthatólag 1 millió 114 ezer forintba kerül az okozott károk javítása. 

A váratlan kiadás az egyesület működését veszélyezteti, ezért kérték az önkormányzat támogatását, és felhívást tettek közzé a lakosság felé is. Az előterjesztésben szerepel: az önkormányzati támogatáshoz a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll, mivel a költségvetésben TAO támogatásként elkülönített összegre a sportegyesületek közül egyik sem tartott igényt. A javítási munkákra és az újabb károk megelőzését célzó beruházásra összegyűjtött összeget az önkormányzat legfeljebb 1 millió forinttal kiegészíti – amire az adományok nem biztosítanak fedezetet.

Kapcsolódó cikk:

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában