Ünnepségsorozat

2023.06.10. 15:41

Ferences családi juniális van a Gayer-parkban - fotók, videó

Nyolcszáz éves a ferences család – a jubileumi ünnepségsorozat részeként rendeznek szombaton családi juniálist, a korábbi évektől eltérően kilépve a kolostor falai közül. A programokon minden korosztály jól érezheti magát.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

Gitáros megnyitóval kezdődött a plébániai közösségi nap a Gayer-parkban – Császárné Ősze Zsófia és társai léptek fel, akik az ovis misék zenei szolgálatát is ellátják. Előttük Tokár János plébános szólt az egybegyűltekhez: – Azért jöttünk ki a parkba, mert itt mindenki megtalálhat bennünket. Kedvet érezhet arra, hogy együtt legyen velünk – mondta, utalva arra, hogy a helyszín jó alkalmat ad, hogy felhívják magukra a figyelmet. Láthatják az arra sétáló, kiránduló emberek, hogy Jézus Krisztussal élő, azonos értékeket képviselő, összetartozó család az övék. Kicsik, nagyok, öregek, fiatalok együtt vidáman eltöltenek egy szép délutánt, ami lelkileg alapozza a másnapi ünnep, Úrnapja méltó megtartását.

Kiss László körmendi plébános bábelőadással készült a kicsiknek. A szervezők ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozással járnak a gyerekek kedvében. A felnőtteknek két előadó ad humoros műsort. Este a rendház udvarára szervezett nyárköszöntőt Varga Balázs zenéjével teszik emlékezetessé, ahol népdalokat is lehet majd tanulni. A közösségi nappal párhuzamosan a ministráns fiatalok bolhapiacot szerveznek programjaik finanszírozására egyebek mellett a plébánián évek során összegyűlt tárgyakból, játékok, könyvekből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában