Hetedszer

2023.06.15. 16:23

Fogathajtó emlékverseny Vasegerszegen

Hetedik alkalommal tartották meg Vasegerszegen a Markusovszky Lajos fogathajtó emlékversenyt. A versenyt Majthényi Panna bemutató fogathajtása és vadászhajtás színesítette.

Polgár Patrícia

A rendezvényt Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke és Szalai József, a Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottság elnökségi tagja nyitotta meg. Az akadályhajtásokat két fordulóban tartották meg, 17 induló részvételével. Az eredményhirdetésen a dobogó első fokára Vankó Imre, Szlovákiából érkezett versenyző állhatott, második helyezett lett Sántha Krisztián, a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület versenyzője, a harmadik helyen a Schott Lukácsháza SE színeiben induló Komálovics Ottó végzett.

 

A vadászhajtásban a 12 induló közül Horváth Gergő, a Börcs SE, versenyzője diadalmaskodott, második helyen végzett Bíró Attila, a Schott Lukácsháza SE versenyzője, harmadik pedig a Szlovákiából érkezett Vankó Imre lett.

A díjakat Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Takáts Eszter, a Vas Vármegyei Lovassport Egyesület elnöke, Németh József, Vasegerszeg polgármestere, valamint a versenybíróság részéről Némedi István és Anghelyi Tibor adták át.

A versenyek szünetében Majthényi Panna póni egyesfogatával két alkalommal is bemutató fogathajtást tartott a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában