Siker

2023.06.12. 13:11

Jáki diákok nyerték meg az MTVA országos videópályázatát - fotók, videó

A Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tanulói nyerték meg az MTVA országos videópályázatát.

vaol.hu

Az MTVA országos videópályázatán Derítsük ki! – ifjú „kutatókat” keresett az M2 Gyerekcsatorna. A kisiskolások tudományos felfedezéseinek adott teret a közmédia gyerekcsatornájának általános iskolai bajnoksága, amelyet egyik népszerű ismeretterjesztő sorozatuk, a Derítsük ki! inspirált. Márciustól havonta egy-egy kihívást kellett megoldaniuk a diákoknak, akik az erről készített rövid videóval pályázhattak. Egy-egy tudományos feladványt ismertetett a műsorban Kuta Tóbiás, és lelkes segítője, Tudor Kukac, amelyeket házi kísérletekkel kellett megoldani, háromfős csapatokban. A kihívást akkor teljesítették sikeresen a diákok, ha a kivitelezésről készült videóban egy rövid tudományos magyarázatot is adtak. Az első fordulóban egy nyers tojást kellett két méter magasból úgy leejteni úgy, hogy az ne törjön el. A második fordulóban azt a feladatot kellett megoldaniuk, hogy hogyan lehet minél messzebbre repíteni egy pingpong labdát egy kis házi katapult vagy hajítógép segítségével.

 

 A harmadik fordulóban pedig egyszerű, otthon is megtalálható dolgokból kellett összeeszkábálniuk egy hangszert, amit aztán meg is kellett szólaltatni. A verseny lezárult. A győztes csapat a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 6. osztályos Jáki Garabonciások csapata lett: Arthoffer Dániel, Udvardi Bence Csaba és Rózsa Erik Nimród. Felkészítő tanáraik: Flóra Károlyné és Hende István. A győztes csapat tagjai az ajándékcsomag mellett, szereplési lehetőséget kaptak a Derítsük ki! egyik őszi epizódjában, illetve az egész osztálynak egy ingyenes belépést nyertek az MTVA Látogatóközpontjába. A hivatalos eredményhirdetésre június 5-én, az M2 csatorna Hetedhét kaland című műsorában kerül sor. A szerkesztők igyekeznek a legizgalmasabb pillanatokat bemutatni a beküldött pályaművekből. A nyertes videók pedig a Derítsük ki! Médiaklikk oldalára is felkerülnek. A győztes jáki csapat videói: A zuhanó tojás; A pingpong-katapult; Jáki szimfonikusok.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában