Előzetes

2023.06.22. 13:54

Kétszázhúsz árust várnak a 41. Őrségi Vásárra

Pénteken kiállításokkal kezdődik az Őrségi Vásár Őriszentpéteren. Szombaton reggel nyit és vasárnap estig tart a kirakodóvásár 220 árussal a városközpontban és a futballpályánál, emellett kulturális programok is várják az érdeklődőket egész hétvégén.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta: az idei már a 41. Őrségi Vásár lesz a sorban. A háromnapos esemény az Őrség egyik kiemelt nagyrendezvénye, látogatottsága meghaladja a tízezer főt.  A kirakodóvásár története a mezővárosi időkig nyúlik vissza, akkor ugyanis nagy hagyománya volt a vásározásnak Őriszentpéteren, különösen a marhavásárok voltak messze földön híresek. 

- Az időjárás előrejelzés szerint ebben az évben talán szerencsénk lesz, és nem esik majd az eső. Volt olyan év, amikor komoly mennyiségű - 100 milliliter - csapadékkal kellett megküzdeni - mondta Őr Zoltán, aki arról is tájékoztatott, hogy tizenkét parkolót alakítottak ki a hétvégi vásár látogatói számára, egy részüket önkormányzati, másik részüket privát tulajdonú területeken. 

Kétszázhúsz árust várnak a vásárra, közülük nagyjából száznegyvenen helyi vagy kézműves portékákat kínálnak majd. Számos kiállítás várja az érdeklődőket a vásár ideje alatt Őriszentpéteren, Bajánsenyén, Felsőjánosfán, Pankaszon, Viszákon és Őrimagyarósdon. Nyitva lesz az Őrségi Vadászkiállítás és Kisrákoson a Kályhakiállítás is. Szalafőn is lesz program, innen indul az Őrség-Gorickó 25 kilométeres gyalogtúra szombaton reggel. Határon túli esemény is szerepel a programban, a hagyományokhoz hűen ebben sz évben is megtartják a Kapornaki Találkozót Szlovéniában, a kapornaki tájháznál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában