Könyvbemutató

2023.06.24. 22:04

Könyvet adtak ki a rohonci tömegmészárlásról

Csütörtökön Bécsben bemutatták a "Wir werden uns der Aufgabe nicht entziehen" című könyvet, amely egy szörnyű, de eddig kevéssé ismert történelmi eseményt tárt fel: az 1945-ös Rohonc/Rechnitz mészárlást.

vn

Ebben a tragédiában 180 magyar zsidó kényszermunkást gyilkoltak meg náci csatlósok a burgenlandi Kreuzstadlban. Tömegsírjukat a mai napig nem találták meg - írja a volksgruppen.orf.at.

A mészárlásról több mint 30 évig hallgattak, mígnem a REFUGIUS nevű egyesület elkezdte feltárni a történetet. A szervezet kutatása és erőfeszítései révén a titokzatos esemény újra napvilágot látott, és immár dokumentálták is az új kötetben.

A könyv bemutatója alkalmat teremt az emlékezésre és a történelmi igazság felismerésére, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a múlt eseményeinek feltárása és az áldozatok emlékének megőrzése. A "Wir werden uns der Aufgabe nicht entziehen" olyan fejezetet nyit, amely nemcsak a zsidó közösség, hanem az egész emberiség számára fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában