vaol.hu podcast

2023.06.01. 14:00

Lendvai Ferenc: Húsvét óta Gyurcsány Ferenc mondja meg, mi történjen Szombathelyen - podcast

Gyurcsány Ferenc mondja meg, hogy mi történjen Szombathelyen - nyilatkozta Közéleti kibeszélő podcastunkban Lendvai Ferenc, a szombathelyi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának frakcióvezető-helyettese.

Tömböly Ágnes

Fotó: UngerTamás

- Minden önkormányzati választást megelőz a politikai alkuk sorozata - mutatott rá a Gyurcsány-Nemény paktumról szólva Lendvai Ferenc. A frakcióvezető-helyettes úgy látja: az Éljen Szombathely Egyesület politikusai úgy próbálják magukat beállítani, mint akik pártok felett állnak. Szerinte ez azért sem igaz, mert mindannyian valamelyik baloldali párt tagjai: sőt, az elmúlt években többen átléptek egy másik pártba, ketten a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalícióba.

- Látjuk, hogy azért a háttérben a DK-s prominens politikusok - Czeglédy Csaba, Szuhai Viktor, most már ugye Horváth Attila és Kopcsándi József - elég erősen mozgatják a szálakat. Tehát ők egy komoly tömböt képviselnek most már a szombathelyi közgyűlésben. Bár közülük hárman az Éljen Szombathely fedőnév alatt működnek, de DK-s politikusok. Azért négy DK-s politikus, nem lévén ekkora többsége a városvezető koalíciónak, már eldöntheti azt, hogy milyen döntések szülessenek Szombathelyen - fejtette ki Lendvai Ferenc. 

A frakcióvezető-helyettes arról is beszélt: amire az Éljen Szombathely Egyesület korábban annyira büszke volt, hogy senkivel nem kell egyeztetniük, saját maguk döntenek, az szerinte ma már nem így van. - Húsvét óta van egy ember Budapesten, akit Gyurcsány Ferencnek hívnak, aki jelen pillanatban a legeslegjobban elutasított magyar politikus, tehát akit a legkevésbé szeretnek az emberek, ő mondja meg, hogy mi történjen Szombathelyen - hallottuk Lendvai Ferenctől. 

Szombathely közbiztonsági mutatóiról és a békepárti határozatról is beszélgettünk. Hallgassa meg a teljes podcastot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában