Tárlatvezetés

2023.06.24. 16:24

Ma este kinyit az emlékház: Nagy Gáspár és Petőfi Sándor Bérbaltaváron

Nagy Gáspár Emlékház június 24-én 20 órától várja a látogatókat, a programban tárlatvezetést tart számukra a Nagy Gáspár Alapítvány.

vn

Fotó: Unger Tamás

Ezen kívül a költő verseit is hallhatjuk hangfelvételről a saját előadásában. Vetítik portré filmjét, és kínálják könyveiben a versek olvasását. Az udvaron fotózkodni lehet Petőfi körtefájánál.

A pajtában az elmúlt egy év szülőházban történt eseményeiről nyílik egy kis kiállítás. A szombathelyi Csizmadia Attila grafikusművész két rajzát ajánlotta fel a szülőház részére, amelyen Petőfi körtefája és az udvari Gyárfás kúria látható. Várják azokat is, akik szeretnének a költők verseiből mondani vagy felolvasni - Nagy Gáspártól a kiállító teremben, Petőfitől a körtefánál.

© Unger Tamás
Fotó: © Unger Tamás

Az Oszkói Hegypásztorkör 21 órakor túrát indít az oszkói hegyről, amely Olaszfáig tart, és onnét már csak egy lépésre vannak a Bérbaltavár-Nagytilaj közötti Nagy Gáspár emlékfák, versekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában