Osztálytalálkozó

2023.06.10. 15:12

Ötven év után találkoztak az egykori osztálytársak a körmendi iskolában

Ötven évvel ezelőtt végeztek a körmendi 414. számú Ipari Iskolában azok a hölgyek és urak, akik szombaton találkozóra jöttek össze a Rázsó Imre Technikumban. Hogy miért éppen ott? Azért, mert az ipari iskola az eredeti helyén - a körmendi Hunyadi utcában - megszűnt, és a 80-as években a jelenlegi Rázsó Imre Technikum épületébe költözött.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

-Az osztályunkban három szakma képviseltette megát, női szabónak, autószerelőnek és asztalosnak is tanultak közülünk. Az elmélet közös volt, csak a gyakorlatokon voltunk külön. Huszonkilencen jártunk az osztályba, most tizenhatan vagyunk itt a találkozón. Nyolcan meghaltak, öten pedig nem tudtak eljönni - tudtuk Hudopné Andorka Zsuzsannától, aki egykori osztálytársával Gerencsér Győzővel közösen vállalta a szervezői feladatokat. 

-Van olyan, akiről az elmúlt félszáz évben nem tudtam semmit, sőt ennyi év után meg sem ismertem - tette hozzá Zsuzsanna, aki örömmel mondta: hajdani osztályfőnökük Mogyorósi Gézáné és magyartanáruk, Galamb Lászlóné is eljött a találkozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában