Kapcsolódva a Semmelweis-naphoz

2023.06.26. 20:00

Városi egészségnapok: hétfőn prevenciós szűrésekkel, mérésekkel és tanácsadással várták az érdeklődőket - fotók

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Hagyományteremtő szándékkal, kapcsolódva a Semmelweis-naphoz, 27. alkalommal szervezték meg a városi egészségnapokat. Hétfőn prevenciós szűrésekkel, mérésekkel és tanácsadással várták az érdeklődőket, kedden érkezik Deliága Éva. 

A meghirdetett kezdési időpont előtt már hosszú sor kígyózott az Egészségfejlesztési Iroda bejárata előtt, a Nádasdy Ferenc utcában. Évről évre sokan élnek a lehetőséggel és vesznek részt az ingyenes szűréseken: egyebek mellett vércukor, koleszterin, vérnyomás és testösszetétel-mérésen, dietetikai tanácsadáson, csontsűrűségmérésen, légzésfunkciós vizsgálaton vehettek részt az érdeklődők, akik egyebek mellett egészséges ételeket is kóstolhattak és kipróbálhatták, milyen a frissítő vállmasszázs. 

A testi, lelki egészségvédelem a célja a több évtizedes hagyománnyal rendelkező programnak, amely egyben lehetőséget biztosít az egészségügyet és az egészséget támogató civil szervezetek, intézmények bemutatkozására.  Mivel június 26-a a Kábítószerellenes Világnap, a Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum is csatlakozott a rendezvényhez - mondta el lapunknak Szákovics-Varga Ildikó irodavezető. 

Kedden a Bartók teremben folytatódik a program: 17 órától Deliága Éva szakpszichológus, gyermekterapeuta tart előadást A gyermeki agresszió erőszakmentes kezelése címmel - nem csak szülőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában