Sok a szabálytalan autó

2023.06.21. 11:30

Videó - Tegyük rendbe! Így szabad közlekedni a felújítás alatt lévő szombathelyi utcában - Tájékoztat a városháza

Horváth Balázs

Forrás: VN/archív

Fotó: Horváth Balázs

Az érintett parkolóhelyek lezárására a Szent Márton utcai kereszteződés teljes körű felújítása miatti forgalmirend-változás és az ideiglenes autóbusz-megállóhely kialakítása miatt volt szükség, hogy a biztonságos buszközlekedés megoldott legyen. Az autóbuszok módosított útvonalon történő közlekedése 2023. június 12-től előreláthatólag 1,5 hónapot vesz igénybe, többletköltség nem jelentkezik.

Az érintett szakaszon lakók a megváltott lakossági kedvezményes bérlettel a környező parkolókat igénybe vehetik, ez a Borostyánkő Áruház mögötti nagyparkolót és a Szent Márton utca 23-37. előtti és mögötti nagyparkolókat jelenti. A Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottságban jelenlévők egyhangúlag fogadták el a döntést - kaptuk a közleményt a szombathelyi városházátó.

Előzmény:

Már hetek óta tart az útfelújítás Szombathelyen a Szent Márton utcában, de még mindig sokan vannak, akik megszokásból közlekednek és nem veszik figyelembe az aktuális korlátozásokat. Szinte folyamatosan látunk olyan autósokat, akik szabálytalanul közlekednek itt.

A Vörösmarty utcában több sávot lezártak, a Szent Márton utca felé haladva minden irányba lehet kanyarodni, de parkolni tilos az út szélén. A belváros felé haladva a Szent Márton utcából tilos jobbra, a Vörösmarty utca felé kanyarodni. A belváros irányából pedig a Szent Márton utcában sávlezárásra kell számítani. A forgalmas kereszteződésben a közlekedési lámpák sárgán villognak, ezért óvatosan közlekedjenek és különösen vigyázzanak a gyalogátkelőhelyek környékén!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában