vaol.hu podcast

2023.07.04. 11:30

A nyári tűzesetek veszélyei - Podcast vendégünk Balogh Eszter, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője

Markó Petra

Forrás: vaol.hu

Fotó: © Cseh Gábor

Csökkent a szabadtéri tűzesetek száma az elmúlt időszakban a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén a tavalyi év hasonló időszakához képest. Míg 2022-ben 73 esetben kellett intézkedni, addig 2023-ban ezidáig negyvenhét esetben kellett riasztani a megye tűzoltóit. A statisztikák alapján a tűzesetek mintegy 99 százalékát még mindig emberi mulasztás okozza. A tűzesetek csökkenéséhez a szakemberek szerint hozzájárul az a munka, amit a hatóságok a lakosság tájékoztatása terén végeznek. 
Ennek jegyében Balogh Eszter, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a napokban a nyári tűzesetek veszélyeire hívta fel a figyelmet stúdiónkban: beszéltünk a tűzgyújtási szabályokról, az aratás, a nyári mezőgazdasági munkák veszélyeiről. Beszélgetésünk első részét hallgathatják most meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában