Fejlesztés

2023.07.22. 07:25

Bölcsődét épít a Szombathelyi Egyházmegye

Mintegy 720 millió forintot nyert a Szombathelyi Egyházmegye egy négy csoportszobás, 48 férőhelyes bölcsőde felépítésére. Úgy tudjuk: az új létesítmény a Martineum épülete mögötti üres telken kap helyet, és várhatóan 2025 nyarára készül el.

Vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Az egyházmegye közleményében azt írja: a Szombathelyi Egyházmegye óvodai- általános iskolai és középfokú intézményei nagy népszerűségnek örvendenek, a gyermekek létszáma tartósan magas, így a fejlesztési elképzelés megvalósítása ehhez szorosan illeszkedne, a gyermeknevelési-oktatási folyamat teljességét biztosítaná. 

A Szombathelyi Egyházmegye jelenleg nem rendelkezik fenntartása és működtetése alá tartozó bölcsődei ellátással. Az új, 48 férőhelyes bölcsőde várhatóan 2025 nyarára épül meg, fenntartója az egyház lesz.  A projekt célja a foglalkoztatás és életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában