NAV

2023.07.18. 16:53

Cigarettával tömték ki a gumiabroncsokat a csempészek, az M1-esen fogták el őket - fotó

Vaol.hu

Forrás: NAV

Az utánfutó kerekeit tömték ki cigarettával a csempészek, de hiába, mert a pénzügyőröknek szemet szúrtak a különös abroncsok. Az Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága által szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztató szerint a bolgár autó vontatta trélerre az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán figyeltek fel az egyenruhások. 

Ellenőrzésre leállították a járműszerelvényt és a gyanújuk hamar beigazolódott, amikor alaposan szemügyre vették a tréleren nyugvó  utánfutó kerekeit. Azok különböző mintázata és kopottsága, a tompa hangok és a gumiból kiáramló levegő dohányos aromája árulta el a két bolgár férfi csalárd tettét.

 Mint kiderült; az utánfutó kerekek gumiabroncsaiba több mint hatszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtettek el. A járőrök a 603 doboz és csaknem 1,4 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást. A trükközők emellett milliós nagyságrendű bírságra számíthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában