Egyre csak növekszik

2023.07.27. 07:00

Egyre csak gyarapodik Lujza, a sárvári kőkígyó - fotók

Egy szünidejét otthon töltő kislány szülei gondolták úgy, hogy gyermekük szórakoztatására megalkotják Lujzát, aki az Alkotmány úti lakótelep járdáján tekeregve csal mosolyt azóta az arra járók arcára. A kőkígyó egyre csak növekszik: sokan hallgattak a felhívásra és visznek otthon megfestett köveket Lujzához.

Polgár Patrícia

Forrás: Tóth Zoltán

- Négyéves kislányunk nyári szünetét próbáljuk minél tartalmasabbá és kreatívabbá tenni. Az interneten böngészve futottunk bele ebbe a kőkígyó ötletbe, ami nagyon megtetszett nekünk. Elkészítettük az első köveket, kihelyeztük a táblácskát, majd megosztottuk a Facebookon. Egy bő óra telt el és már megérkeztek az első, mások által készített kövek – idézte fel Lujza „születéstörténetét” Tóth Zoltán.

Forrás: Tóth Zoltán

Mint elmondta, az elmúlt néhány napban nagyon sok színes, kreatív kővel bővült már Lujza. - Kislányunk óvodás társa például Horvátországban nyaralt a szüleivel és onnan hoztak köveket, amiket kifestettek itthon. Így mondhatni, Lujza már kettős állampolgár – mondta az apuka, aki családjával arról is gondoskodik, hogy a kígyó minél tovább megmaradhasson: naponta többször kinéznek Lujzára és ha új kövek érkeznek, lakkal lefújják azokat, hogy az esőnek ellen álljanak.

Forrás: Tóth Zoltán

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában