Időkapszula

2023.07.23. 14:02

Időkapszula a tömördi templomnál - A lezárt urnát 2053-ban lehet majd felbontani

A helyi értékeket ünnepelték a szombati falunapon Tömördön. A falunap keretében helyezték el az időkapszulát.

Horváth László

Fotó: Unger Tamás

A szombati szentmise után Tokár János plébános az „ennek a falunak van jövője!” felszolítással hívta egybe a Szent Ilona templom oldalához a hívőket. Miután megáldotta, lezárták az urnát. A kapszulát leghamarabb 2053-ban lehet kinyitni. Erre a felirat is felhívja az arra járók figyelmét.

- A szombati falunapunk keretében a helyi értékeket is ünnepeljtük – fogalmazott Kollárits Gábor polgármester. – Az egyik helybéli lakostól jött az időkapszula ötlete. Azt, hogy mi került bele, közösen találtuk ki. Elhelyeztük a házak névsorát, három-négy épület le lett fotózva, illetve egyéni dolgok is vannak benne. Volt, aki a közelmúltban született kigyermekéről emlékezett meg, de többen írtak borítékba zárt levelet.

A polgármester bízik benne, hogy jópáran még élni fognak harminc év múltán is. Az írott emlékeknek, a fotóknak köszönhetően közösen lehet majd nosztalgiázni, milyen volt az élet egykoron Tömördön. Összehasonlítani, mi minden változott, vagy sem a három évtized alatt.

A falunapon a gyerekeket népi fajátékok, arcfestés, csillámtetkó készítés, ügyességi játékok várták. A felnőttek pedig egy kisvonattal a település helyi értékeit járták körbe. A meghívott vendég Mario volt, a napot utcabál zárta.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában