Isten terve sokak számára Ti vagytok.

2023.07.01. 17:28

Így zajlott a papszentelés a szombathelyi szaléziaknál  - fotók

A szombathelyi Szent Kvirin-templomban pappá szentelte Székely János megyéspüspök a szalézi rend két diakónusát: Kovács Sándort és Ilodigwe Emmánuel Chekwubet.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

A Szombathelyi Egyházmegye beszámolójából kiderül: külön öröm volt a szombathelyi rendházban, hogy Sándor testvér a megyészékhely szülötte és hivatása is itt bontakozott ki. Szentbeszédében Székely János megyéspüspök az olvasmányra utalva kiemelte: Jeremiás próféta életébe Isten belépett, úgy, hogy meghívásának nem tudott ellenállni. Ismerni a Biblia nyelvén egzisztenciáis egységet jelent. Isten azt mondta: mielőtt megszülettél volna szerettelek. Ott voltam rejtekben, talán fel sem ismertél. Jézus a Jó Pásztor, aki megszólította a kiválasztottakat és akik erre a hívásra boldogan igent mondtak. A gazdag ifjú nem tudott igent mondani. Ha másként fordítjuk a márki evangélium szavait, akkor nem szomorúságot fejez ki a szó, hanem azt, hogy az ifjú nem tudott igent mondani Isten ragyogó hívására, elfordította arcát a fénytől. Ti tudtatok igent mondani, éljetek boldogan ebben az igenben - mondta a megyéspüspök.  

Isten terve sokak számára Ti vagytok. Legyetek Krisztus szeretetének, közelségének jele a világban. Sok családnak ,fiatalnak, Istent kereső embernek. Krisztus számít rátok, legyetek az Ő világossága! - zárta gondolatait Székely János, akinek szentbeszéde meghallgatható egyházmegyénk honlapján.  

A szentmise újmisés áldással zárult. Kovács Sándor július 2-án vasárnap délelőtt 10 órakor mutatja be újmiéjét a szombathelyi Szent Kvirin-templomban. Emmánuel július 2-án vasárnap 18 órakor Óbudán - olvasható a martinus.hu oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában