Siker

2023.07.07. 11:26

Ismét dobogón a Dirty Blocks – Második helyet szerzett a szombathelyi csapat a robotépítési és -programozási versenyen

Tóth Kata

A néhány héttel ezelőtt polgármesteri díszoklevéllel jutalmazott Horváth Mihály és Vincze Bence újabb sikert szerzett Szombathely városának. Az általános iskolát befejező fiúknak nem ért véget a munka június 16-án. Gőzerővel készültek a World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat magyarországi döntőjére. Sok-sok munkaórán át építettek, programoztak, teszteltek, hogy felkészülten érkezhessenek a június utolsó napjaiban Győrben megrendezett nemzeti döntőre, ahol a LEGO robotnak különböző feladatokat kellett végrehajtania a pályán. Az idei évben a verseny témája a vízalatti infrastruktúra volt. A robotoknak például „meghibásodott kábeleket kellett kicserélniük”.

A kétnapos küzdelemben a szombathelyi párosnak Junior kategóriában a második helyezést sikerült elérnie. Így Bence és Misi képviselheti Magyarországot a 2023 szeptemberében Dániában megrendezésre kerülő World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat európai Frendship Invitational versenyén RoboMission Junior kategóriában.

A fiúk érdemeit növeli, hogy iskolai kereteken kívül, autodidakta módon, szülői segítséggel és támogatással bővítik ismereteiket, fejlesztik képességeiket.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában