Összetartó közösség

2023.07.16. 09:00

Jó hangulatú falunap Bőben, ahol 10 év alatt 100-at lettek többen - fotók

A jó időből, a jó hangulatból, a jó kedvből nem volt hiány a bői falunapon. A település folyamatosan fejlődik; egy évtized alatt 100-al nőtt a lakosság száma.

Horváth László

A falunap kezdetekor hagyományosan az óvodások adják elő műsorukat

Forrás: HL

Ahogy a korábbi években, így idén is az óvodások műsorával kezdődött a falunap Bőben szombaton. A folytatásban a rendezvénytéren volt még néptáncbemutató, illetve operett és retro műsor is. A közeli aszfaltos pályán pedig focitornát tartottak. A napot jó hangulatú bál zárta. 

- A közösségi élethez szükségesek az olyan alkalmak, amikor összejöhetnek a helyiek – mondta még a falunap kezdete előtt Hajós Attila polgármester. – Településünkön a búcsú novemberben, a Szent Imre templomunk védőszentjének napján van. Ekkor bizony már nem olyan jó az idő, ezért a falu vezetősége bő két évtizeddel ezelőtt úgy döntött, nyáron falunapot tartsanak. Összetartó közösség a miénk, bizonyítja ezt az, hogy ilyen szép számmal kilátogattak a bőiek.  

Forrás: HL

A polgármesterrel szót váltottunk a település helyzetéről is. Megtudtuk, a népszámlálás adatai szerint 763 lakosuk van. Egy évtized alatt 100 fővel bővült a falu. Sok fiatal költözött ide, ez örömteli – jegyezte meg a Hajós Attila. Részletezte: a belterületi utak mindenhol rendezettek, a közintézményeket, az óvodát, az iskolát, az egészségházat, a művelődési házat, a polgármesteri hivatalt az elmúlt időszakban korszerűsítették. Jelenleg a plébániánál felújításán dolgoznak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában