Fejlesztés

2023.07.22. 08:00

Magyar bölcsőde a testvérmegyénkben

Magyar bölcsőde épült Vajdahunyadon a magyar kormány támogatásával – tudtuk meg Marton Ferenctől, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnökétől, miután hazatért az átadóünnepségéről.

Merklin Tímea

Nagy Gábor vasi képviselő, Marton Ferenc vasi alelnök, Potápi Árpád államtitkár, Suta Blanka, Fehér Ferenc ikervári polgármester

 A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program elsődleges célja, hogy a szórványban – így Dél-Erdélyben is – megerősítsék a magyar nemzetet, megerősítsék a gyerekekben, fiatalokban a magyar identitást, és mindent megtegyünk, hogy a magyarság meg tudjon maradni – mondta Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az avatóünnepségen a Maszol.ro portált forrásként idéző MTI tudósítása szerint. Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke pedig érdeklődésünkre elmondta, kiküldetésének oka az volt, hogy az erdélyi Hunyad megye Vas vármegyének testvérmegyéje; és a magyar állam 402 millió forinttal támogatta a vajdahunyadi bölcsődét. 

Az épület a ferences rend telkére épült úgy, hogy 50 évre odaadták a használati jogot a római katolikus plébániának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában