Fejlesztés

2023.07.14. 10:57

Megújul az óvoda Sárváron - A munka befejezését az év végére ígérik

Ahogyan arról beszámoltunk: egy 260 milliós beruházás során újítják fel a Vármelléki Óvoda Szatmár utcai épületét.

Polgár Patrícia

Dr. Szijártó Valéria jegyző, Kondora István, Szabó Zoltán, dr. Bankits László aljegyző

A telephely fejlesztését még februárban jelentette be Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester, dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek, valamint dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke. 

A TOP Plusz programnak köszönhetően a Sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelyén egyrészt felújítják az épület egyes helyiségeit és az udvart, de az elnyert összegből eszközbeszerzés, a villamos hálózat és fűtési rendszer megújítása és akadálymentesítés is megvalósulhat. Kialakítanak egy komplett szolgáltató egységet – tornaszoba, többcélú nagyterem, foglalkoztatóhelyiségek, tárolók, mosdó, öltöző – is. Az óvoda nem nevelési funkciót betöltő épületét alulról szigetelik, megújítják tetőszerkezetét, esztétikus külsőt kap. 

Kondora István polgármester elmondta: az épületet két részletben teszik teljesen korszerűvé. – A felújítás végeztével a város óvodái és bölcsődéi szinte kivétel nélkül korszerű körülmények között várják a gyermekeket. Egyetlen kivétellel: a kertvárosi óvodát egy újabb pályázat útján tervezzük felújítani – fogalmazott a polgármester. A munkálatok alakulását a napokban a városvezetők is ellenőrizték. A felújítás várhatóan az év végére fejeződik be, de egyes elemek, például a csoportszobák bővítése már a nyár végére megvalósulhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában