Program

2023.07.19. 19:47

Nyulas ételeké a főszerep a XV. Gyógy–Bor Napokon - Jó hangulatú koncertekkel indul a szerdai nulladik nap

Bár a hivatalos megnyitót csütörtökön délután tartják, már szerdán elkezdődött – az ismerkedéssel – a XV. Gyógy–Bor Napok. A július 22-ig tartó rendezvénysorozat helyszíne a teljesen átépített bükfürdői Termál tér.

Horváth László

Nika Róbert főz, mellette Szép Bence humorista, bűvész

Forrás: HL

A XV. Gyógy–Bor Napok, illetve a Büki Gasztrofesztivál ideje alatt mindennap kora este a Gasztroszínpadon a meghívott vendégek élőben főznek. Az idei fő összetevő a nyúl. A szerdai nyitónapon Nika Róbert gasztrobarát, vőfély, a Sok-Szín-Pad vezetője egy sűrű, nyúlragulevest készít. A konferanszié Szép Bence, humorista, bűvész volt. A fesztivál további napjain főzni fog Bede Róbert mesterszakács, Bánszki Péter az egyik helyi hotel séfje, valamint Vajtó László stand-upos. 

Forrás: HL

A szerda az ismerkedés jegyében telik, igyekeznek belakni az új helyszínt. A fesztivált a teljesen átépített bükfürdői fő téren, pontosabban a Termál téren tartják meg. Az egyes standokon a környékbeli borászatok is várják a kilátogatókat. Az idei fesztivál rendkívül népszerű, bizonyítja ezt az is, hogy például csütörtökre már nem kaphatók jegyek. A látványfőzés után a Cimbaliband koncertezik, őket a Koprive Tamburazenekar követi. 

A hivatalos megnyitó csütörtökön délután lesz. Ekkor mutatják be Bük város, illetve a fesztivál borát. Ezen a napon Bükfürdőre érkezik többek között a Zaporozsec, Azahriah, NovelZone, valamint a Bagossy Brothers Company. Ekkortól már a gyerekszínpadon is lesznek programok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában