Helyi közélet

2023.07.16. 15:00

Ősszel akolitusok képzése indul

A Szombathelyi Egyházmegye őszszel új évfolyammal indítja akolitusképzését. A tervek szerint ezután hosszabb ideig nem indul új évfolyam.

Vaol.hu

A képzés két évig tart, nyolc hétvégén. Ezeken a részvétel kötelező. A jelöltek – pozitív elbírálás esetén – a képzés végén lektor- majd akolitusavatásban részesülnek. Az akolitusok a helyi szükségleteknek megfelelően áldoztatnak, szentségimádást, igeliturgiát, imacsoportot vagy bibliaórát vezethetnek, megbízással további lelkipásztori teendőket láthatnak el. A képzésre rendezett szentségi életet élő, 25 év feletti, érettségizett jelentkezőket várnak az egyházmegye területéről, akik szívesen segítik a lelkipásztorokat liturgikus és közösségszervezői feladataikban. A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése, lelkipásztori ajánlás, házasoknál a feleség írásos beleegyezése. A jelentkezéseket a Pasztorális Irodába kell eljuttatni. A jelentkezési lap letölthető az egyházmegye honlapjáról. Határidő: 2023. szeptember 30. A jelentkezők felvételi beszélgetésen vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában