Elismerés

2023.07.01. 10:00

Ruborits Tamás, a Jeli Arborétum főkertésze oklevelet, Varga László erdei iskolai referens pedig Madas László Emlékérmet vehetett át

Az ország második legrégebbi civil szervezete, az 1866-ban alapított Országos Erdészeti Egyesület Zánkán tartotta 153. Vándorgyűlését. A hagyományoknak megfelelően a kárpát-medencei magyar erdészek éves szakmai és közösségi találkozóján kitüntetéseket adtak át a kimagasló munkát végzőknek - olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Közösségi oldalán.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

Ruborits Tamás díszkertészeti és növényalkalmazási mérnök, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Vasvári Erdészeti Igazgatósága közjóléti műszaki vezetője a Jeli Varázskert szezonális látogatottságának elnyújtása, az arborétum folyamatos fejlesztése, valamint az OEE Szombathelyi Helyi Csoportja érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként oklevelet vehetett át az ünnepi közgyűlésen. Ruborits Tamás 2014-től dolgozik elkötelezetten azon, hogy a varázskert több hónapon át tartó látványossággal várja látogatóit. 

Varga László, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdőpedagógusa a Pilisi Parkerdő Zrt. által négy éve alapított Madas László Emlékérmet kapta. Ezzel a díjjal azok munkáját ismerik el, akik a környezeti nevelés terén és az erdészeti erdei iskolákban történő szemléletformálás érdekében önzetlen munkát végeznek, kiemelkedő eredményeket érnek el, maradandó értékeket teremtenek. Varga László erdei iskolai referensünk 1980-ban természetvédelmi őrként kezdte pályafutását. 2002-től foglalkozik környezeti neveléssel, 2006. óta vezeti a Stájer-házi Erdészeti Erdei Iskolát, ahol több ezer óvodás és iskolás ismerkedhetett meg neki köszönhetően „erdészbarát” módon az erdővel és az erdőgazdálkodási munkákkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában