Pályázat

2023.07.31. 14:57

Szombathelyi fogvatartottak írásait díjazták - Ezúttal Covid utáni mindennapjaikról vallottak

Egy második, egy harmadik helyezés és egy különdíj: eredményesen szerepeltek az alapvető jogok biztosa által kiírt rajz- és irodalmi pályázaton a szombathelyi fogvatartottak - tájékoztatott a Szombathelyi Agglomerációs Központ honlapján.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

A Covid utáni fogvatartotti életet, a mindennapok kihívásait bemutató verseket, novellákat, rajzokat, festményeket vártak tőlük az alapvető jogok biztosa által meghirdetett pályázaton. Nagy Júlia címzetes bv. őrnagy, reintegrációs tiszt 19 pályamunkát – hét verset, két novellát és tíz rajzot – továbbított az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába, ahol már el is bírálták az alkotásokat. Kiderült, hogy a pályázaton eredményesen szerepeltek a szombathelyi fogvatartottak: a novella kategóriában egy második és egy harmadik helyezést értek el, egy társuknak pedig verséért különdíjat ítélt oda a bizottság - tudtuk meg az intézet beszámolójából.

A díjazottak szeptemberben vehetik át díszokleveleiket és pénzjutalmaikat: a második helyezett 30 ezer, a harmadik 20 ezer, a különdíjas pedig 18 ezer forintot kap. A nyertes pályaművekből kiadvány készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában