Kritikus közlekedés

2023.07.05. 19:52

Több csomópontban zajlanak a beruházások Szombathelyen - Lehet-e közlekedni? - fotókkal

Az idei nyár különösen kritikus közlekedési szempontból, Szombathely legforgalmasabb csomópontjai újulnak meg.

Óvári Gábor

Állapotok a Markusovszky-kórháznál

Forrás: VN

A városi közlekedés általánosságban véve is egyre nehézkesebb, Szombathelyen azonban a helyzet országos viszonylatban is rossz. Az elavult – még a hetvenes évek forgalmára tervezett - úthálózat, a kátyúk miatt sokszor járhatatlan utcák, valamint az egy főre jutó autók magas száma sokszor idegtépő kalandtúrává teszi a közlekedést.

Épül a Jégpince utca végében a körforgalom 

Egy júliusi hétköznap, délután 2 órakor vegyültünk el Szombathely vérkeringésében, hogy lássuk, a lezárások ellenére mennyire akadozik az autóforgalom. A Jégpince és a Gagarin utcák találkozásában épülő útszakasz a forgalomkorlátozás ellenére is jól járható. Időnként felgyűlnek az autók, aztán szinte kiürül a kereszteződés. Ennek oka lehet az is, hogy sokan bizonyára elkerülik a helyet, amíg zajlik az építkezés. 

Épül a Jégpince utca végében a körforgalom 
Fotó: VN

Megújítják a Szent Márton utcai csomópontot

A másik kritikus csomópont - és ez talán a legforgalmasabb is egyben – a Szent Márton és a Vörösmarty utcák kereszteződése, ahol már jól halad az építkezés. Az autósok nyilván mérgelődések közepette megszokták a helyzetet, alkalmazkodtak a megváltozott haladási irányokhoz és az alacsony áthaladási sebességhez. Itt a forgalom nem csökkent, hiszen csak nagy kerülővel lehetne kitérni a Zanati út felé.

Megújítják a Szent Márton utcai csomópontot
Forrás: VN

Körforgalom létesül a Sugár úton

A Markusovszky-kórház környéke egy parkolási rémálom: az intézmény jelentős számú járóbeteget és látogatót fogad naponta. Az Egészségügyi Alapellátó mögött nagy számban létesítettek parkolóhelyeket, július elején pedig újabb parkolóhelyeket adnak át. Ismert, miután eladták a régi városi strand területét, civil tiltakozás hívta fel a figyelmet a terület zsúfoltságára, a parkolóhiányra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában