Tűzoltók

2023.07.18. 20:00

Újoncokat köszöntöttek - Hárman immáron Vas vármegye állományát erősítik

Múlt pénteken, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza előtt tettek fogadalmat a szakmai képzésen újonnan végzett tűzoltók. Az újoncok közül hárman immáron Vas vármegye állományát erősítik, őket köszöntötte hétfőn dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Polgár Patrícia

Csoh Dominik, Horváth Norbert és Biczó Krisztián tiszthelyettesek

Forrás: Szuhogyi-Balogh Nikoletta tű. fhdgy., Vas VMKJ

Dr. Bognár Balázs a vezetői állomány előtt személyesen is fogadta a tiszthelyetteseket: Biczó Krisztián tűzoltó őrmestert, aki mától a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság kötelékében, valamint Csoh Dominik és Horváth Norbert tűzoltó őrmestereket, akik a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában teljesítenek szolgálatot – számol be a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. 

Az igazgató gratulált a képzés abszolválásához, és meghatározta az elkövetkező időszakra vonatkozó elvárásokat: fő feladatként a tanulást, az elméletben tanultak gyakorlatba történő átültetését. Kiemelte, hogy járjanak nyitott szemmel, figyeljenek és tanuljanak a tapasztalt kollégáktól, illetve hangsúlyozta, hogy ne legyenek restek segítséget kérni. Meghatározta továbbá, hogy kövessék a mentorok utasításait, továbbra is tanúsítsanak fegyelmet, feladataikat elhivatottan, elkötelezetten végezzék. 

Dr. Bognár Balázs úgy fogalmazott: munkájuk, bár nem lesz könnyű, nem lesz egysíkú sem, hiszen minden szolgálati nap, minden beavatkozás más és más. A dandártábornok ugyanakkor biztosította az újoncokat mind a beavatkozó tűzoltó állomány, mind a vezetői állomány teljes körű támogatásáról. A köszöntőt követően az igazgató átadta a kinevezési okmányokat, majd a tiszthelyettesek megismerkedhettek a vezetőkkel és tájékoztatást kaptak az igazgatóság feladatrendszeréről, illetve felépítéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában