Vendéggel a fedélzeten

2023.08.21. 16:09

A Budai várnál muzsikált a Kármentő - fotók

Nagy megtiszteltetésben és felejthetetlen élményben volt része a Kármentő zenekar tagjainak Szent István napján. A Budai várnál, a Mesterségek Ünnepén együtt léptek színpadra Sipos Mihállyal, a Muzsikás együttes prímásával, a magyar népzene ikonikus alakjával.

Tóth Judit

Fotó: Mediaworks

- Megtisztelő volt, hogy Sipos Mihály, Kossuth- és Liszt Ferenc -díjas zenész,  a legendás Muzsikás együttes prímása első szóra elfogadta felkérésünket, sőt eljött a felesége, Kardos Mária is, aki ütőgardonon játszott. Nem mindennapi élmény volt az államalapítás ünnepén, a Budai vár kellős közepén együtt muzsikálni, ráadásul éppen a nap közepén, déli 12 órakor - mondta V. Németh Zsolt, országgyűlési képviselő, a Kármentő együttes tagja, akit régi kapcsolat, barátság fűz Sipos Mihályhoz. A Muzsikás együttes ugyanis gyakran megfordult Vasvár környékén, többször volt közös fellépés is. A prímás megtisztelte a Kármentő 25 éves jubileumi műsorát 2022 elején, ráadásul a zenész nagy természetbarát és lelkes gombász, ilyen szempontból is kifejezetten szereti ezt a vidéket. 

- Jó érzés volt, amikor meghallgathattuk Sipos Mihály pozitív véleményét a Kármentőről, ez minden zenekari tagnak bátorítást, motivációt jelent a jövőre nézve. Fennállásunk óta talán a legemlékezetesebb fellépésünk volt a vasárnapi, az pedig külön öröm, hogy a közönség is rendkívül hálás volt a muzsikáért, játszhattunk akár kalotaszegi, akár gömöri vagy éppen szatmári dallamot - tette hozzá végül V. Németh Zsolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában