Helyi közélet

2023.08.07. 17:42

A klasszikustól eltérő állomány

Tavaly év végéhez képest 10 százalékkal nőtt a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkoztatottak száma a raktározás-logisztika területén. Emelkedés van az elektronikai iparágban, s a szezonalitás miatt a turizmus-vendéglátásnál is megnőtt a rugalmas munkavégzés iránti kereslet.

A legtöbb vállalkozás a magyar munkaerőt várja, ami a szinte teljes foglalkoztatás miatt a korábbinál rugalmasabb hozzáállást tesz szükségessé, úgy a keresés, mint a munkavállalók mobilitásának tekintetében, a munkásszállások, céges buszok biztosításával, a klasszikustól eltérő munkaerő-állomány kialakításával. A HR-szolgáltatók tapasztalatait igénybe véve egyre több cég toboroz közvetlenül – derül ki a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége heti rendszeres méréseiből. A háború következményeként az autóiparban, s annak beszállító ágazataiban létszámstopot rendeltek el – állítja Dénes Rajmund Roland, az MMOSZ kommunikációs alelnöke, „de a gombamód szaporodó logisztikai parkok szakképzett és szakképzetlen munkaerőt egyaránt keresnek.” Amíg tavaly növekvő volt a tendencia a kereskedelmi egységekben, most inkább, ahol lehet, próbálják a foglalkoztatás hatékonyságának növelésével a minőségi munkaerőt megtartani. Kimagasló termelése és a stabilizálódni látszódó alapanyaggyártás miatt az elektronikai iparban is nagyobb a munkaerőigény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában