Választás

2023.08.01. 12:19

A Markusovszky-kórház közleménye az ETT Vas Vármegyei Etikai Bizottsági Tagok választásáról

Tóth Katalin

Fotó: Cseh Gábor

A Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház az ETT Vas Vármegyei Etikai Bizottság tagjainak választásáról értesíti orvos vagy klinikai szakpszichológusi képzettségű, továbbá egyéb egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel (klinikai biokémia, klinikai mikrobiológia, klinikai sugárfizika és klinikai laboratóriumi genetika) rendelkező kollégáit, akik Vas vármegyében látják el szakmai tevékenységüket.

A választásra az alábbi helyszíneken és időpontokban kerül sor: Szombathelyen a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház (9700 Szombathely, Markusovszky u. 5. szám) VIII. számú épülete, Romhányi-terem; Sárváron Neurológiai Szakrendelés helyiségében (9600 Sárvár, Alkotmány u. 6.). 

Időpontok: augusztus 7., hétfő 13-tól 17 óráig; augusztus 8., kedd 8-tól 13 óráig; augusztus 9., szerda 8-tól 15 óráig.

A választásra érkezők személyazonosságot igazoló arcképes hatósági igazolvánnyal (érvényes személyazonosító igazolvány, útlevél, vagy vezetői engedély), továbbá alapnyilvántartási számukkal (orvosok és szakorvosok esetében ez megegyezik a pecsétszámmal, egyéb diplomások esetében a működési nyilvántartási számmal) igazolhatják a szavazásra való jogosultságukat.

Kérik, hogy a fent jelzett képzettségű és Vas vármegyében dolgozó, szakmai tevékenységet végző kollégák a megadott időpontokban és helyszíneken minél nagyobb számban vegyenek részt a választáson. A szavazójog a szakképesítéshez kötődik, tehát szavazhatnak valamennyi ellátási formában (alapellátásban, járó- és fekvőbeteg-szakellátásban, valamint a speciális ellátási formákban), és tulajdonosi formától függetlenül valamennyi egészségügyi szolgáltató (állami, önkormányzati, egyházi fenntartású intézmények, egyéni és társas egészségügyi vállalkozások) orvosai, fogorvosai és egyéb egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező diplomásai.

Lehetőség van mozgóurna igénylésére. A mozgóurna iránti kérelmet a mozgásában egészségi állapota miatt súlyosan, tartósan korlátozott szavazásra jogosult nyújthatja be az igénylés okának pontos megjelölésével, legkésőbb augusztus 4., péntek 16 óráig a [email protected] e-mail-címre. A kérelemben fel kell tüntetni a szavazásra jogosult nevét, a Vas vármegyében lévő munkahelyének nevét és címét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét, az igényelt pontos helyszínt és a telefonos elérhetőségét, továbbá alap/működési nyilvántartási számát vagy pecsétszámát, valamint a mozgóurna-igénylés méltányolható egészségügyi indokát. A mozgóurnás szavazásra kizárólag augusztus 8-án (kedden) 13.00-15.00 óra között van lehetőség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában