Karrier

2023.08.28. 18:54

Álláshirdetés: tükrözni kell a céges kultúrát

A megfelelő álláshirdetés vonzza a jó jelöltet, viszont a rosszul megfogalmazott pont a jókat fogja elriasztani, így még nehezebb a kiválasztás – Kiss Ildikó ad tanácsot az egyik humánerőforrás-portál (HR-portál) blogjában.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Általában nem vezet célra egyszerűen lemásolni egy másik vállalat hasonló pozícióra vonatkozó álláshirdetését, mert alapvető elvárás, hogy egy álláshirdetés tükrözze a szervezet céljait és kultúráját is. Az egyik legnagyobb hiba szerinte, ha az álláshirdetés rossz nyelvezetet használ. Az sem jó, ha egy álláshirdetés nem tükrözi a vállalati kultúrát, mert akkor olyan jelölteket fogunk vele bevonzani, akik nem biztos, hogy illenek a vállalati miliőbe. 

A feladatok hosszadalmas, részletes listája elriasztja a jelentkezőket. Koncentráljunk arra a legfontosabb 5-7 feladatra, amelynek elvégzésére a jelöltet keressük. Fontos, hogy az álláshirdetést a szervezet igényeihez igazítsuk: egy gyors tempójú startupcég jogászának más viselkedésre lesz szüksége, mint egy erősen szabályozott iparágban dolgozó vállalati jogásznak – egyebek mellett erre is felhívja a figyelmet a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában