Újabb siker

2023.08.18. 13:45

Az idén is tarolt a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium a Pénzmesterek versenyen

Megszületett az idei Pénzmesterek verseny hivatalos végeredménye: 2020, 2021 és 2022 után idén is a Jurisich Miklós Gimnázium diákja nyerte a versenyt – az iskola indította a legtöbb diákot és lett a legeredményesebb a gimnáziumok sorában.

Tóth Katalin

Forrás: VN-archív

Fotó: Szendi Péter

Mórocz Kira 1., Szafián Réka 3. helyen végzett. Az évfolyam-kategóriák nyertesei között a Jurisich-os Tárczy Csanád (9. évfolyam), Bakos Nóra és Juhász Botond neve is szerepel az eredménylistán. Az Egészségpénztári kategóriát Bakó Dominik nyerte, második lett Nyul Evelin és 3. Mesterházi Zsombor. 

Az Esszé kategóriában Bakos Nóra győzött, mögötte 2. lett Mórocz Kira. Az első helyezettet felkészítő tanárként és a legtöbb diákot indító pedagógusként Kiss Zoltánt; a 3. helyezettet felkészítő tanárként Mészáros Gábort, a Jurisich Gimnázium tanárait is díjazták. A kőszegi lett az iskolák közül a legeredményesebb. Alapítványi támogatásban részesült az intézmény: a legjobb eredményt elért 100 versenyző közül a legtöbb diákot „adta”.

A Pénzmester versenyt az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége szervezi. Céljuk, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében, az öngondoskodásra fókuszálva, élményszerűen, interaktív módon adjanak át ismereteket a diákoknak, legyenek bárhol az országban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában