Évtizedes hagyomány

2023.08.23. 17:05

Borok vadásza, vadászok bora - Eredményt a szeptember 2-i vadásznapon hirdetnek

Évtizedes hagyomány, hogy a vármegyei vadásznap előtt kiválasztják a vasi vadászok borát . Idén sem volt ez másként.

Horváth László

Forrás: Horváth László

Vadászok, borhoz értők gyűltek össze Csepregen kedden kora este, hogy aztán Zsolnai Balázs, mint a bíráló bizottság elnökének vezetésével kiválasszák a vasi vadászok idei borát. A házigazda nem más, mint Horváth József csepregi gazda volt. 

- A vadászat és a szőlőművelés természetközeli életforma, mindkettő türelmet, kitartást igények – fogalmazott Horváth József. – A borokat a vadászok készítették, és a legjobbat a vadászok választják ki. Idén érkeztek minták Vaskeresztesről, A Ság-hegyből, Kőszegről, Csepregből. 

A borok vadásza, a vadászok bora versenyen a Vas vármegyei termőterületről származó, vasi vadász-borász készítette 2022-es évjáratú fehér, rozé, valamint vörösbor, illetve ugyanezen fajták óborai vehetettek részt.

Zsolnai Balázs a verseny után elmondta, több kategóriát is kiírtak, hiszen például a vaddisznó-pörkölthöz inkább a vörösbor illik, de a nyúlhoz fogyaszthatunk könnyű fehérbort, a vadlibához pedig testesebb fehért. Eredményt a szeptember 2-i körmendi vadásznapon hirdetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában