Önálló projekt

2023.08.16. 17:59

Elektronikus zene ütőhangszerekkel fűszerezve - Magyar Marcell új videóval jelentkezett

Magyar Marcell a vasiaknak leginkább az Isis Big Band zekekarból lehet ismerős. Ezúttal egy önálló projekttel jelentkezett: az ütőhangszeres előadóművész új kézi ütős videót tett közzé a YouTube csatornáján. Az egy percnél alig hosszabb videóban ötnél is több hangszer szólal meg. A feldolgozás főbb hangszerei a cajon, conga, ezek játékát színesíti Marcell csörgőkkel, shakerekkel, cintányérokkal és egyéb effekt hangszerekkel.

Polgár Patrícia

Forrás: Szendi Péter

Marcell szombathelyi születésűként a helyi zeneiskola és zenei szakgimnázium elvégzése után, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán tanult tovább, jelenleg is az egyetem klasszikus ütőhangszeres mester szakának hallgatója. A klasszikus zene mellett már több mint tíz éve a különböző kézzel megszólaltatható ütős hangszerek megszállottja.

Otthon egész gyűjteménye van ezen hangszerekből, viszont szerencsére nem csak a négy fal között szólaltatja meg őket, hanem számos szombathelyi és városon kívüli rendezvényen hallhatjuk játékát különböző formációkban. Legutóbb a szintén vasi kötődésű Léhárt Míra és Polgár Patrik formációval vett részt a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, és számos koncerten láthatjuk az Isis Big Band színeiben is. A most debütáló videójában azonban nem zenekarral játszik, hanem egy elektronikus zenét színesít, mely a német Meinl ütőhangszereket gyártó cég honlapján bárki számára elérhető.

- Videóm zenéjének alapját egy backing track, azaz egy háttérzene adja, mely Daniele Chiantese Raptor című műve. Ezt az elektronikai alapot színesítettem a különböző kézi ütőhangszerekkel saját elképzelésem alapján. Célom, hogy ily módon színesítve a mai elektronikus zenét, megismertessem a közönséget ezen csodás ütőhangszerek világával – nyilatkozta Magyar Marcell lapunknak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában