Képzés

2023.08.17. 17:57

Falugondnokok egymás közt - Jó hangulatú szakmai nap zajlott Sorkikápolnán

A héten a sorkikápolnai Faluházban tartották az alapképzésben részt vevő Vas vármegyei falugondnokok soron következő képzési alkalmát.

Tersztyánszky Krisztina

Forrás: Sorkikápolna hivatalos facebook oldala

A kötelező képzést a vármegyei önkormányzat szervezi, néhány stúdium erejéig azonban igénybe veszik a Falugondnokok Vas és Győr-Moson Megyei Egyesülete által felkért szakemberek segítségét. Így történt ez most is, amikor több mint egy tucatnyi vasi település -  Bérbaltavár, Bucsu, Felsőcsatár, Felsőjánosfa, Halogy, Kemenesmagasi, Kemenesmihályfa, Kenyeri, Kerkáskápolna, Katafa, Kisunyom, Meszlen, Mikosszéplak, Rönök – kezdő falugondokai hallgattak meg előadásokat. Egyebek között szó esett a településenként szükséglet-felmérés eredményéről, a záródolgozatra való felkészülésről, a falufórum szervezéssel kapcsolatos tudnivalókról.

A szakmai nap érdekes színfoltja volt a házigazda, Mező Gábor beszámolója. Gábor ugyanis azon kevesek közé tartozik, akik főállású falugondokként érdemelték ki az önkormányzati választáson is a falubeliek bizalmát. Szívesen megosztotta gyakorlati tapasztalait a „növendékekkel”, külön hangsúlyt helyezve arra, hogyan tudja összeegyeztetni a mindennapokban a polgármesteri és a falugondnoki teendőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában