Aktív pihenés

2023.08.09. 15:00

Három vármegyét érintett kirándulásuk – Veszprémbe, Székesfehérvárra, Dinnyésre és Győrbe is ellátogattak a vépi nyugdíjasok

Július utolsó hétvégéjén a Nefelejcs Nyugdíjas Klub 53 fős csapat indult el Veszprém-Székesfehérvár, majd Dinnyés-Kisbér-Győr irányába, évi rendes kirándulására.

Tóth Katalin

A Nefelejcs Nyugdíjas Klub csapata

Forrás: VN

A Királynék városában, Veszprémben a belváros szívében látták a 48 méter magas Tűztornyot, majd átsétáltak a Hősök kapuján. A várhegy északi fokán magasodik I. István király és Gizella királyné szobra, azok mellől feltűnt a Benedek-hegy, a Viadukt, a Margit-romok és a Séd-patak völgye. A következő állomáson, Székesfehérváron idegenvezetőjük segítségével megelevenedtek a történelemkönyvekből ismert alakok és események. Megnézték a Szent István Székesegyházat, Szent Anna kápolnát, a Városházát, a 10-es huszárok lovasszobrát; az Országalmát, a Koronázó Bazilika Romkertjét és a Nepomuki Szent János templomot. Sétájuk végén meghallgatták az Órajátékot. A negyven nyáron át épült héttornyú Bory-vár Székesfehérvár igazi kuriózuma. Miután azt is megcsodálták, a szombatot Velencén zárták. Vasárnap nagy felhők kíséretében Dinnyésre látogattak a Várpark és Skanzen két hektárnyi területére. Kisbéren az ottani Mini-Magyarország Makettpark kínált különleges látnivalót. Győri belvárosi sétájukra (is) elkísérték őket a fekete felhők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában