Praxis

2023.08.10. 19:17

Helyettesítéssel oldják meg Sárváron az egyik háziorvosi körzet ellátását

A 2. számú felnőtt háziorvosi körzet dr. Vörös Gábor halálával megüresedett. Addig, míg nem találnak a helyére új háziorvost, az önkormányzat helyettesítéssel oldja meg a körzetben a betegellátást.

Polgár Patrícia

Dr. Vörös Gábor halálával megüresedett a 2. számú felnőtt háziorvosi körzet

 A közelmúltban a helyettesítő orvos személye és a rendelés ideje is megváltozott, szeptembertől azonban beáll az állandó rendszer. A hónap első napjától megváltozott a helyettesítő orvos személye és a rendelés ideje a 2. számú felnőtt háziorvosi körzetben. Augusztusban az ellátottak kizárólag előzetesen, telefonon egyeztetett időpontban érkezhetnek a keddi és csütörtöki rendelésekre. Az időpont-egyeztetést rendelési időben, míg a receptíratást szerdán 8–11 óra között intézhetik. A rendelés helye (Széchenyi u. 13.) változatlan. A helyettesítést két háziorvos – a hónap első felében dr. Kiss Gabriella, augusztus 15-től pedig dr. Tóth Renáta – látja el. Augusztus 15-én és 29-én 8 órától 11.30-ig, 17-én, 24-én és 31-én 8–12 óráig, augusztus 22-én pedig 12 órától 15.30-ig fogadják a betegeket. – Az augusztusi a szabadságolási időszak miatt ennyire „változatos”, szeptembertől be fog állni a kedd délutáni, csütörtök délelőtti rendelés. 

Mindkét doktornő évtizedes háziorvosi tapasztalattal bír, saját körzeteik ellátása mellett vállalták a helyettesítést, de (értelemszerűen) a körzethez tartozó betegeket még nem ismerik, ezért mindenki részéről szükség lesz továbbra is a türelemre. Emellett nagyon bízunk abban, hogy néhány hónapon belül újra állandó orvosa lehet a körzetnek, és a tavasszal elkészült új orvosi rendelőben, a Széchenyi utca 13. szám alatt állandósul a háziorvosi ellátás – fogalmazott Szabó Zoltán, Sárvár egyik alpolgármestere. Szeptembertől a tervek szerint kedden 14.30–18 óráig, csütörtökön 8–12 óráig zajlik majd a betegek ellátása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában