Tippek

2023.08.05. 15:00

Hogyan neveljünk egészségtudatosságra?

A gyermek egészségtudatosságának fejlesztése nélkülözhetetlen az egészséges életmód kialakításában és hosszú távú jólétük szavatolásában.

Vaol.hu

„Napfényre, vízre, teljes értékű táplálkozásra, friss levegőre, sok nevetésre, testkontaktra és biztonságos környezetre van szükségünk ahhoz, hogy egészségesek legyenek gyermekeink” – vallja B. Szirtes Dóra, Ösztönanyu. Ahhoz, hogy ez a törekvésünk sikeres legyen, szerinte érdemes betartanunk néhány alapszabályt. Legyünk mi a példa! Kínáljunk sokféle egészséges élelmiszert a gyermekeinknek. Kerüljenek az asztalra akár saját magunk által a kertben, vagy a balkonon megtermelt friss, szezonális zöldségek és gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék és sovány fehérjék. 

Az ételek elkészítésének folyamatába vonjuk be a gyermekünket is. Töltsünk minél több időt a szabad levegőn. Tegyünk meg mindent azért, hogy a testmozgás, a szabad mozgás pozitív élmény legyen a gyermekünk számára. Csökkentsük a képernyőidőt és fordítsuk a figyelmet az együtt töltött időre. Alakítsunk ki olyan szokásokat, amelyek a testi, lelki egészségét szolgálják. Gyakorolhatjuk gyermekünkkel a meditálást, a jógát is. A pozitív megerősítés kulcsfontosságú. Ismerjük el és csatoljunk vissza pozitívan gyermekünknek, amikor egészségtudatos döntéseket hoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában